פנל המומחים של ניוסנס כולל כ- 12 טועמים מקצועיים, כולם סופרטייסטרים (Supertasters) שסוננו בהתאם לתקני ISO על סמך הרגישות הסנסורית שלהם, הזיכרון הסנסורי שלהם והעקביות הסנסורית.
כל הטועמים בפנל עונים על הקריטריונים הבאים:
- מתחת לגיל 65
- ללא מגבלות רפואיות או מגבלות תזונתיות כלשהן
- לא נוטלים תרופות באופן קבוע
- וורבליים, ללא מגבלות השפה
- בעלי מוטיבציה
חברי הפנל מבצעים משימות אובייקטיביות ולא סובייקטיביות. בניגוד לצוות צרכנים, צוות המומחים אינו אמור לייצג את העדפות הצרכן או לקבוע אם המוצר טעים ומהו הפרופיל המועדף עליו.
פנל המומחים מבצע משימות הדורשות רגישות גבוהה וזיכרון סנסורי טוב.
סוגי המשימות שצוות המומחים של ניוסנס מבצע:
- בניית מילון מונחים סנסורי לקטגוריה
- בניית פרופיל מאפיין למוצר / קטגוריה (Descriptive Ananlysis)
- קביעת הבדל באמצעות סוגים שונים של מבחני הבדל
- דירוגי עוצמה
- כיול על סקלות מתיקות / חמיצות / מליחות / מרירות ובניית גרף כיול
ועוד ועוד….
התובנות שניתן להפיק מהפנל הם רבים ומגוונים. באמצעות הפנל ניתן להבין בידול סנסורי מול המתחרים או זיופים, להבין את העדפות הצרכנים למוצר כלשהו ולנסות לחקות מוצר מתחרה. ניתן להבין לעומק את פרופיל המוצר ולקבל רעיונות לשיפור וגם לבדוק הלימה בין תכונות סנסוריות לתכונות כימיות ופיזיקליות.
היות והמשימות של הפנל הן אובייקטיביות, ניתן לבצע גם משימות עבור לקוחות גלובליים ומוצרים מחו"ל.
אז אם יש לכם שאלה כלשהי, או נושא שחשוב לכם לבדוק בקרב פנל מומחים, או אם יש איזה שהיא בעיה סנסורית ואתם לא בטוחים איך לתקוף אותה, אתם מוזמנים לפנות אלינו.