שינוי תפיסת הטעם באמצעות "תחמון המוח"

מחקרים הקשורים לאופן שבו המוח שלנו תופס טעם הביא להתפתחות תחום חדש במדע שנקרא נוירו-גסטרונומיה  (neurogastronomy). תחום זה מפגיש בין שפים, מדעני מוח, פסיכולוגים התנהגותיים וביוכימאים במאמץ ללמוד כיצד כל החושים שלנו מעוררים את המוח בזמן שאנו אוכלים וכיצד ניתן להשתמש בידע זה כדי לגרום לנו לתפוס את המזון בצורה שונה.   ההבנה כיצד תחושות […]

FOOD FOR MOOD

אנחנו חיים בעולם משתנה ומצב הרוח שלנו מקבל משמעות גדולה בחיי היום יום שלנו. לצורך המחשה, 47% מהאמריקאים מעידים על עצמם שהם מנהלים את בריאותם הנפשית באופן יום-יומי וכ-40% מהבריטים מסכימים שהם נמצאים במצב רוח רע כל היום  במידה ומשהו אינו כשורה בעבודה. הדבר הביא את היצרנים לפתח מוצרים שמותאמים למצב הרוח. אחת הדוגמאות הבולטות […]

שילובים מוזרים שלא היינו מצפים שיעבדו, אבל בפועל הם עובדים

הרבה מותגים ויצרנים שמחים לקחת על עצמם את האתגר של שילובים מיוחדים, בתקווה ליצור באז במדיה החברתית ולראות את המוצרים שלהם ויראליים. להלן מספר שילובים מוזרים במזון ובמשקאות מתוך מאגר הנתונים של מינטל שמסתבר שדווקא הולכים לא רע. שילוב של שוקולד עם מלוח: 1.Hotel Chocolat – פסטו עם שבבי קקאו (בריטניה) עשוי מבזיליקום קצוץ גס, צנוברים […]

קולטני טעם במקומות בלתי צפויים

חוקרים גילו שתאי החישה נמצאים לא רק על הלשון, אלא במקומות רבים נוספים בגוף, חלקם אפילו במקומות בלתי צפויים. רצפטורים למרירות, למתיקות ולאוממי מפוזרים בבטן, במעי, בצינורות המרה ובלבלב. כמו כן יש לנו רצפטורים גם באפיתל האף, בקנה הנשימה, ואפילו בתאי זרע ובאשכים אצל גברים. החוקרים ניסו ועדיין מנסים להבין מה תפקידם של הרצפטורים בכל […]

Save The Date

לפרטים והרשמה לכנס הלקוחות שלנו, נא לשלוח מייל ל – keren@newsense.co.il

פנל המומחים של ניוסנס

פנל המומחים של ניוסנס כולל כ- 12 טועמים מקצועיים, כולם סופרטייסטרים (Supertasters) שסוננו בהתאם לתקני ISO על סמך הרגישות הסנסורית שלהם, הזיכרון הסנסורי שלהם והעקביות הסנסורית. כל הטועמים בפנל עונים על הקריטריונים הבאים: מתחת לגיל 65 ללא מגבלות רפואיות או מגבלות תזונתיות כלשהן לא נוטלים תרופות באופן קבוע וורבליים, ללא מגבלות השפה בעלי מוטיבציה חברי […]

טועמים תרמיים, טעם פאנטום ומה שביניהם

חוקרים מאוניברטיסת נוטינגהאם גילו שכאשר מחממים או מקררים את הלשון, חלק מהאנשים חווים תחושה של טעם כלשהו, בדרך כלל טעם מתוק או מלוח. היות ותחושה זו נגרמת כתוצאה מגירוי של טמפרטורה ולא כתוצאה ממזון או משקה, התופעה מכונה "טעם פאנטום" (phantom taste). אנשים שחווים טעם פאנטום כתוצאה משינוי טמפרטורה של הלשון נקראים טועמים תרמיים (thermal […]

מדוע פיצה כל כך ממכרת?

פיצה היא סוג של מאכל שהוא פשוט הנאה לחושים שלנו. מסתבר שפיצה זה אחד המזונות שיכול לספק אותנו על בסיס יום יומי. לאחרונה, פיצה גם דורגה כאחד המזונות שממש גורמים לנו להתמכר אליה. אז מה יש בפיצה שגורם לנו להתמכרות? ראשית מדובר בשילוב מושלם של מרכיבים: אנשים יאכלו כמעט כל סוג של פיצה ולא בהכרח […]