חידוש מרענן – הקמת פנל הרחה בחברת פרחים

מוצרי המזון שמיוצרים במפעלים השונים משווקים לרוב על בסיס הפרופיל הסנסורי שלהם. לכן ברוב המקרים, לפני שמוצר יוצא לשוק מומלץ לטעום אותו ולהעריך את איכותו. לשם כך, ברוב מפעלי המזון קיים צוות טועמים אשר משמש לצורכי אבטחת איכות או לצורכי פיתוח. לעיתים מדובר בפנל טועמים שסונן ואומן לביצוע משימות סנסוריות מורכבות יותר, ולעיתים מדובר בצוות […]

ניוסנס התקבלה להיות חברה בארגון ה-ESN

(ESN (European Sensory Network הוא ארגון בינלאומי שחברים בו מוסדות מחקר סנסורי מובילים וחברות תעשייתיות הנמצאות בחוד החנית של המחקר הסנסורי. ESN נוסדה בשנת 1989 כדי לענות על האתגר של המחקר הסנסורי המתפתח במהירות באירופה. היום ESN מפגיש 26 חברי ארגונים הפועלים ב-17 מדינות באירופה וארבע מדינות מחוץ לאירופה. חברים ושותפים של ESN חולקים את […]

ההבדל בין גברים ונשים בהיבט של חוש הריח

מחקרים מוכיחים שחוש הריח של נשים מפותח יותר, הן במדדים של סף גילוי ריחות, הן בזיהוי ריחות והן ביכולת האבחנה בין ריחות שונים. הסיבה העיקרית לכך היא שלנשים יש ריכוז גבוה יותר של חומר אפור (גרעינים של תאי עצב) באזורים במוח שקשורים ישירות למערכת הריח. ריכוז גבוה במיוחד של חומר אפור נמצא בתחנה הראשונה האחראית […]

מהו סגנון האכילה שלך?

במחקרים שביצעה חברת Ingredion ביחד עם חברת U&I ניתן לזהות באמצעות אופן האכילה של אנשים, ארבעה טיפוסים עיקריים של Mouth Behaviour, שכל אחד מהם אוהב סוג אחר של מרקם: Crunchers אנשים אלה אוהבים לאכול מזונות פריכים. הם אוכלים את המזון שלהם תוך הפעלת כוח ואוהבים ללעוס את האוכל עד שהוא נעלם. אנשים אלו לרוב אוכלים […]

מחקר CPT

מחקר Concept Product Test) CPTׂ), הוא מחקר קונספט משולב עם טעימה או התנסות עם המוצר. מחקר CPT מתבצע בראיון פנים אל פנים והוא כולל שלושה שלבים: 1. השלב הראשון הוא בדיקת התקבלות הקונספט: אטרקטיביות של הקונספט, מציאת יתרונות, הזדמנויות וחסמים של הקונספט, תפיסת הטעם, התאמה למותג, התאמה למאפיינים תדמיתיים, שונות וייחודיות, כוונות קניה, אטרקטיביות אריזה. […]

ריחות של הצלחה – ע"פ ביל גייטס וחברת Firmenich

משבר הסניטציה שמתרחש במדינות העולם השלישי גובה בכל שנה הרוגים רבים. כ-800,000 ילדים מתחת לגיל 5 מתים בכל שנה ממחלות שונות כתוצאה מסניטציה לקויה. למיליארד אנשים אין כלל גישה לשירותים והם עושים את צרכיהם בחוץ. לעוד שלושה מיליארד איש יש שירותים, אך בשל תנאי סניטציה גרועים והעדר מערכת ביוב מתאימה, הצרכים מזהמים את מקורות המים […]