מחקרים מראים שטעם האוכל משתנה כאשר אנו טסים בגובה. השילוב של לחץ אויר נמוך ולחות משפיע על הבלוטות שבגופנו ובין היתר גם על בלוטות הרוק. כתוצאה מכך, יכולת הפרשת הרוק קטנה. הרוק כידוע, אחראי על המסת המזון ומסייע בהעברת חומר הטעם לתוך פקיעיות הטעם שנמצאות על הלשון ובחלל הפה. בשל הפרשי הלחצים, יש פחות רוק וכתוצאה מכך פחות חומר טעם נכנס לפקיעית הטעם. התוצאה היא שאנו מרגישים טעמים בעוצמה חלשה יותר: חוש הטעם והריח נפגעים באוויר בכ-30%. המידע הזה הביא חברות תעופה שונות לפתח מתכונים ומוצרים חדשים, על מנת לגרום לאוכל שאנו אוכלים במטוס להיות טעים יותר.
חברת התעופה Cathay Pacific לקחה את זה צעד אחד קדימה ופיתחה לראשונה בעולם בירה חדשה שנקראת Besty beer שהטעם שלה טוב יותר כאשר נמצאים בגובה 35,000 רגל. הבירה היא בירה לא מסוננת, פחות מרירה מבירות אחרות ויותר מוגזת ב-10% מבירה רגילה. לצורך בדיקת הטעם נעשו מבחני טעימה באוויר, הן בקרב צרכנים והן בקרב מומחים.
צפו בסרטון הבא ותוכלו להכיר יותר מקרוב על תהליך ייצור הבירה החדשה
אז אם יצא לכם לטוס בחברת Cathay Pacific, בקשו לטעום את Besty beer.